img_6592-1

Taideteokset

Urkin Piilopirtti on 2000-luvun postmodernistisen taiteen merkkiteos, jossa taide ja luonto yhdistyvät. Taidetta on kaikkialla. Kokonaisuus muodostuu erillisistä taideteoksista sekä uniikista teollisuustaiteesta. Se on myös pikantteja yksityiskohtia yllättävissä paikoissa, kuten ruokapöydän katteessa, joka on käytössä juhlatilaisuuksissa (uniikki käsin dreijattu ja maalattu lautasisto). Taideteos “Alkurajähdys” toivottaa tervetulleeksi pihaan käännyttäessä.

Taideteokset myös viestivät. Tärkeimmät sanomat ovat seudun luonto sekä historia ja tarinat, kuten Pinsiön Parooni, Urho Kekkonen ja itänaapuri sekä urheilu. Useilla teoksilla on myös funktio, kuten esim. granaattiomenavalaisimilla arkkitehtoninen ohjaus eri paikkoihin.

Taidesauna

Osan töistä funktio on elämyksellisyys -kuten laiturin valoteoksella, jonka hohteessa pulahdetaan savusaunasta järveen itse valotaideteokseen. Vedessä kelluvat Radoslaw GrytanKivet” sekä vedestä nousee ja laskeutuu ”Veden Venlat” -taideteos. Taidetta on myös paikoissa, joissa sitä ei olla totuttu näkemään. Tällainen on esim. sähkösaunan löylyhuone, joka on taidesauna sekä tilauksesta pukuhuoneen taidekylpypyyhkeet. Monet teokset ovat myös toimintoja korvaavia, kuten rantasaunalla taidesohva korvaa perussohvan ja taideverhot tavalliset verhot.

Paviljongin taidekokonaisuus

Eri taideteokset muodostavat taidekokonaisuuksia. Kokous- ja ravintolatila Paviljonki on tällainen kokonaisuus “Helmen maailma”. Taiteilijoiden uniikit valaisimet, verhot, arki- ja juhlapoikkiliinat, noutopöydän astiasto sekä ruokalautaset (lautaset, voileipä-/salaattilautaset sekä syvät lautaset) ovat kaikki taideteoksia aiheena jokihelmisimpukka eli raakku. Piilopirtin lähistöllä virtaa joki, jossa näitä harvinaisuuksia vielä löytyy.

Hotelli

Uniikit taidelaatat koristavat hotellin kylpyhuoneita ja taidepäiväpeitot suojaavat vuoteita hotellihuoneissa. Kaikissa huoneissa on erilaiset taulut.