jaanveistokuva

TAIDE

Taide on tärkeä osa Urkin Piilopirtin tarjoilemaa elämystä. Sen muodostavat useat elementit, kuten kohteeseen suunnitellut ja muut uniikit taideteokset, vuosittain vaihtuvat taidenäyttelyt, erilaiset taidekierrokset sekä useat taidetapahtumat.

Urkin Piilopirttiä on taiteellistettu yli 10 vuotta. Alkuvaiheessa kuraattorina toimi Lahden ja Päijät-Hämeen museon museotoimenjohtaja Timo Simanainen, lasitaiteen osalta Suomen Lasimuseo ja vuodesta 2001-2002 Radoslaw Gryta, joka on toiminut mm. 10 vuotta kuvanveiston professorina Kuvataideakatemiassa eli nykyisessä Taideyliopistossa (Aalto-yliopisto). Kun Suomi liittyi EU:hun, Martti Ahtisaari vei Grytan työn “Takki” (koko 3 x 3 x 3 m) Brysseliin Suomen valtiolahjana.

Lisäksi Urkin Piilopirtti on saanut asiantuntija-apua Teollisuustaiteen liitto Ornamolta, Suomen Kuvataidejärjestöjen Keskusliitolta sekä Ympäristötaiteen Säätiöltä. Tampereen Taidemuseo Pirkanmaan aluetaidemuseona on antanut tehtäviinsä kuuluvan lausunnon Piilopirtin taiteesta ja kehittämistyötä tehdään sen viitoittamana. Lausunnon antajina ovat Tampereen Taidemuseon johtaja Taina Myllyharju, Pirkanmaan aluetaidemuseon amanuenssi Marja-Liisa Linder sekä Tampereen taidekokoelmayksikön amanuenssi Aki Silvennoinen.

Yhdeksän ensimmäistä vuotta edettiin pääosin taidemateriaaleittain ja vuodesta 2017 alkaen aihepiireittäin. Viime vuodet näyttelyt ovat olleet suurelta osin tilaustöinä paikkaan suunniteltuja.

Tutustu tarkemmin Taideteokset >> ja Taidetapahtumat >>