img_0240

OHJELMAPALVELUT

Taide ja kulttuuri

Urkin Piilopirtti on nähtävyys sinänsä. Tutustuminen Piilopirttiin ja sen sekä lähiympäristöön on virkistävä matka taiteen maailmaan. Kierros voi sisältää erilaisia vaihtoehtoja. Taideohjelmat voivat olla myös rentoja ja niistä tulee erityisen kiinnostavia miehille, kun yhdistetään taide ja tekniikka.

Alla esimerkkejä ohjelmapalveluista liittyen taiteeseen ja kulttuuriin. Ohjelmien kestoa ja sisältöä on mahdollisuus muokata. Kysy tarjousta omalle ryhmällesi.

Tarjouspyyntö >>

Art goes Urkin Piilopirtti

Ohjattu humoristinen yleiskierros: kuule, mitä Kekkonen teki Pinsiössä ja kierrä ns. tekninen taidekierros (kesto n. 1 h).

Taidenäyttelyesittely

Uusi näyttely avataan aina äitienpäivänä. 2020 aiheena ”Kuvataide ja design yhdistettynä musiikkiin, arkkitehtuuriin, tekniikkaan ja matematiikkaan”. Taidekierroksen erityisteemaksi voit valita mm. tekniikka ja taide, taiteen huolto, pedagoginen kierros ja lasten taidekierros (sopii myös yritysten perhepäiviin) tai toivomuksienne mukaisesti.

Pinsiön paroonin tarina

Muistatko Edvin Laineen elokuvan Pinsiön parooni? Kuule tarina ja näe patsas.

Nobelkirjailija F. E. Sillanpään kulissit

Tarinatuokio paljastaa milloin mies on onnellisimmillaan. Kuvataan F. E. Sillanpään Nobel-palkinnon taustoja, kirjoja, henkilön merkittävyyttä sekä boheemia elämää lähipiirin kokemusten perusteella.

Vierailu maataideteoksilla

Kohteina kansainvälisesti arvotetut Yltä ja Alta (Nancy Holt, USA) sekä Puuvuori (Agnes Denes, USA). HUOM! Ohjelma voidaan toteuttaa kuntien viranhaltijoille ja päättäjille myös omalla tulokulmalla: Miten taiteellistamisella voidaan saada taloudellista hyötyä sekä teknistaiteelliset toteutukset sorakuopassa taideteoksella.

Taidetyöpajat

Esim. mandalateoksen teko ryhmätyönä ammattitaiteilijan vetämänä, myös muita teemoja.

Jäänveisto

Muotoile ryhmäsi kanssa jäätä ammattiveistäjien opastuksella. Lopputuloksena syntyy esim. jääbaari ja omat juomalasit jäästä. Toteutus ajalla 1.2.–15.3, säävaraus. ”Eksoottisen” suomalainen laji – suosittelemme erityisesti kansainvälisille ryhmille. Kysy myös muita talviohjelmia: jääcurling, jääkenkäily, jäänsahaus, talvikalastus ja jäägolf.

Musiikkia, maestro!

Tee oma soitin ammattimuusikon opastamana. Raaka-aineina esim. vesi- ja viemäriputket. Lopuksi yhteinen konsertti –hämmästyt äänistä!

Kulttuuri- ja historiaretket lähiympäristöön

Voimme lähteä ammattioppaan kanssa lähiympäristöön, joka pulppuaa historiaa ja kulttuuritarjontaa. Varaa aikaa vähintään kaksi tuntia. Pyydä tarjous >> Kulkuneuvon voit järjestellä itse tai jättää huoleksemme. Suositeltuja teemoja:

  • Historiakierros kansalaissodan taistelupaikoille
  • Kyröskoski – paperikartonkitehdas ja sen kehitys
  • Nobelkirjailija F.E. Sillanpään kirjojen aidot tapahtumaympäristöt
  • Kulttuurikierros: Miltä näyttää luonto Sillanpään kirjoissa

Katso myös Luonto- ja liikuntaohjelmat >> ja Muuta ohjelmaa >>

Tarjouspyyntö >>